• Simulator laparoscopie cu analiza completa a trainingului


 • Laparo Analytic este un trainer pentru formare in laparoscopie. Acesta a fost conceput astfel încât să îmbunătățească semnificativ procesul de învățare prin introducerea unei evaluări automate a exercitiului efectuat și a posibilității de urmărire a curbei de învățare.        

  Dispozitivul este dedicat în principal pentru lucrul cu mai mulți utilizatori în centrele medicale de simulare. 

      Laparo Analytic permite efectuarea unor exercitii urmate de o analiză completă, datorită senzorilor electronici plasati în dispozitiv și instrumentele laparoscopice. 

      Măsurătorile senzorilor completează datele colectate de 3 camere care urmăresc exercitiul. Ca rezultat, avem primul simulator medical din lume care permite o monitorizare complexă a parametrilor instruirii de la momentul introducerii instrumentelor si până la îndepărtarea acestora și finalizarea procedurii.

  • Poate fi folosit de mai multi utilizatori
  • Conturi de utilizatori
  • Analiza exercitiilor
  • Curba de invatare
  • Senzori precisi
  • Creator de cursuri cu tutorial
  • Ecran tactil
  • Camera mobilă FullHD cu blocaj
  • Opt trocare
  • Reglarea electrică a inaltimii standului
  • Amplasarea ușoară a modulelor de instruire
  • Opac la lumina externă
  • Suport mobil
  • Utilizare usoara si intuitiva

  1. Poate fi folosit de mai multi utilizatori

  Există instrumente laparoscopice dedicate pentru Laparo Analytic.
  Aceste instrumente au un set de senzori electronici.
  Împreună cu datele de la camere, ele permit măsurători precise ale parametrilor urmariti in timpul exercitiilor.


  Dispozitivul distinge instrumentele stânga și dreapta și verifică independent următorii parametri:
  • vizibilitatea instrumentului în câmpul de operare (100% înseamnă că instrumentul a fost vizibil întotdeauna prin camera)
  • calitatea introducerii instrumentului (analiza mișcărilor din momentul trecerii prin trocar pana la momentul în care instrumentul este vizibil în camera – mai puțin “rătăciți”, mai bun rezultatul)
  •   distanța acoperită
  • viteza
  • accelerarea
  • tremurul mâinii
  • numărul de cleme de prindere
  • viteza de strângere a mânerului
  • timpul de executare al exercitiului.

  2. Senzori precisi

  Laparo Analytic Trainers lucreaza independent sau într-o rețea comună cu mai multe simulatoare similare. Datorită bazei de date globale, conturile tuturor utilizatorilor și istoricul cursurilor sunt disponibile tuturor utilizatorilor din rețea.

  Datorită rețelei, este posibil să lucrați și cu un Mentor. In acest caz, utilizatorii care urmeaza cursul de formare pot vedea intr-o fereastră camera de la Mentor. Acest lucru permite învățarea prin exercițiul pas cu pas împreună cu Mentorul.

  La dotarea sălii de training, este convenabil să se folosească standul “master” sub forma unui trainer separat sau a unui PC. Standul “Master” devine un server cu baza de date a tuturor utilizatorilor.

  3. Analiza exercitiului

  Algoritmii integrati efectuează o analiză automată a exercitiului efectuat. Un număr mare de date colectate de senzori și camere sunt transformate într-un raport ușor de utilizat. Aplicația afișează automat locurile în care valorile parametrilor de mișcare măsurați depășesc limitele unei instrucțiuni date. La redarea videoclipului din antrenamentul efectuat, utilizatorul poate găsi rapid momentele în care limitele definite au fost depășite. Aplicația oferă automat evaluarea formării în scara de la 0 la 100% și oferă o evaluare a fiecărui parametru. Exportarea datelor în fișierul Excel este de asemenea disponibilă.
  Dispozitivul analizează independent instrumentul laparoscopic stânga și dreapta, ceea ce face posibilă compararea acestora. Fiecare instruire efectuată poate fi salvată în memoria dispozitivului sau pe un server de la distanță. Poate fi repetat și reanalizat oricând. În plus, pot fi adăugate comentarii la fiecare antrenament salvat.
  În Rezumatul instruirii putem să aflăm cu ușurință rezultatul exercițiului desfășurat. Putem să il împărțim în 4 module:
  • prima arată evaluarea principală a instruirii
  • a doua arată comparația dintre lucrul cu diferite tipuri de instrumente
  • al treilea arată comparația dintre lucrul cu mana stânga și cu mâna dreaptă
  • al patrulea arată parametrii exacți ai lucrului cu fiecare instrument.
  Fiecare parametru este măsurat în scara de la 0% la 100%, unde 100% este cel mai bun rezultat. 

  O analiză a formării efectuate ofera o previzualizare avansată a exercițiului efectuat. Întreaga formare este prezentată pe o diagramă care are si o cronologie în același timp. Fiecare loc unde parametrii de mișcare au fost depășiți (de exemplu un tremur prea intense al mâinilor) sunt marcate cu roșu. În felul acesta putem ajunge la partea de înregistrare unde putem vedea erorile făcute și să le analizam. Inregistrarea video a exercițiului poate fi văzut și în mișcare lentă, cadru cu cadru, observând doar parametrii aleși alături de videoclip. Funcționalitatea permite, de asemenea, un studiu separat al stângii și al dreptei, precum și lucrul cu instrumentul dat.Întreaga aplicație are culori standard care definesc în mod clar tipul de instrument și disting mâna stângă și dreaptă.

  4. Curba de invatare

  Fiecare exercitiu de formare salvat în baza de date are o evaluare finală. Utilizatorul are posibilitatea de a previzualiza propria curbă de învățare. De asemenea, utilizatorul are posibilitatea de a verifica curba de învățare pentru o instruire specifică și pentru parametrii specifici (de exemplu, doar tremurul mâinilor). Administratorul are posibilitatea de a analiza curbele de învățare ale fiecărui utilizator.

  5. Conturilor de utilizator

  Aplicația dispozitivului permite crearea conturilor de utilizator. Conturile sunt securizate cu parole. Fiecare utilizator are acces la propria istorie de formare și la curba de învățare. Contul Administratorului permite accesarea bazei de date a tuturor utilizatorilor.

  6. Creator de cursuri cu tutorial

  Dispozitivul are un creator intuitiv al propriilor dvs. training-uri. Acest lucru vă permite să vă creați propriul antrenament laparoscopic, împreună cu un tutorial care va instrui cum să îl conduceți. Creatorul permite setarea limitelor independente pentru parametrii de mișcare a instrumentelor, pentru fiecare exercitiu creat

  7. Ecran tactil

  Întreaga interfață a aplicației a fost creată într-un mod care să permită controlul ușor și intuitiv al dispozitivului cu ajutorul computerului all-in-one, dotat cu un ecran tactil. Controlul standului nu necesită tastatură sau mouse.

  8. Camera mobila FullHD cu blocaj

  Dispozitivul este echipat cu o cameră Full HD cu definiție de 1920×1080. Camera poate efectua mișcări complete în orice direcție, ceea ce permite efectuarea unui antrenament cu un asistent. În același timp, camera poate fi blocată cu ușurință într-o poziție aleasă, ceea ce permite si trainingul neasistat

  9. Numar trocare: 8

  Utilizatorul poate folosi 8 intrări pentru instrumente (4 în stânga și 4 în dreapta). Permite alegerea orificiului adecvat în timpul antrenamentului laparoscopic.

  10. Reglare electrica a inaltimii standului

  Dispozitivul are o coloană electrică care permite ajustarea înălțimii mesei de antrenament. Telecomanda este amplasată în față și permite memorarea a trei înălțimi în memoria dispozitivului

  11. Amplasarea usoara a modulelor de instruire

  Modulele dedicate de instruire sunt fixate magnetic în 6 poziții disponibile și permit o rotire la fiecare 90 de grade. Acesta permite adaptarea cu ușurință a câmpului de lucru pentru exercitii. Modulele disponibile permit efectuarea de exerciții diferite, de la abilitățile manuale de bază pana la suturi avansate.

  12. Opac la lumina externa

  Dispozitivul are o zonă de lucru închisă care împiedică intrarea luminii externe. Permite eliminarea umbrelor nedorite și imită condițiile din timpul unei operații reale.

  13. Mobilitate

  Pentru transportare usoara și stabilitate, standul este echipat cu roți care pot fi blocate.

  14. Utilizare usoara si intuitiva

  În ciuda tehnologiei avansate de care beneficiaza dispozitivul, utilizarea sa este simplă și intuitivă. În plus, aplicația funcționează în 6 limbi. Ea face munca cu dispozitivul o experiență plăcută.

  15. Suport

  Echipa LAPARO garantează suport si asistenta completa pentru dispozitivul oferit. Serviciul de relații cu clienții va răspunde la orice întrebări și asistența tehnică este întotdeauna gata să vă ajute. În plus, orice actualizări de software pot fi instalate de la distanță.

  16. Instrumentar

  Se livreaza cu instrumentar dedicat Laparo Analytic: pensa, scalpel, foarfece si suport pentru ac.